Slavko Dujic ontmoet Hardy Mertens

In de bijzondere St. Andreaskerk van architect Laurens Bisscheroux kun je twee maanden getuige zijn van de ontmoeting tussen de Kroatische beeldend kunstenaar Slavko Dujic en de virtuoze blaasmuziekcomponist Hardy Mertens. Slavko, die Joegoslavië ontvluchtte en al vele jaren in Parkstad woont, legde zijn levensverhaal vast in bij de keel pakkende kunst. Bouwkundig vertoont de St. Andreaskerk, die deels onder en deels boven de grond ligt, een sterke verbondenheid met de aarde. Het is niet toevallig dat Slavko Dujic juist hier exposeert. In zijn huidige woonomgeving werd hij diep getroffen door de impact van het mijnverleden en raakte hij bevriend met de wereldvermaarde blaasmuziekcomponist Hardy Mertens, eveneens een kind uit de voormalige Oostelijke Mijnstreek. Hardy Mertens’ muziek en die van andere grote componisten hebben een zeer inspirerende invloed op zijn kunstzinnige creaties. Het is te zien en muzikaal te beleven in deze bijzondere expositie, waar Slavko een aantal grote en kleinere werken van het afgelopen decennium toont.

Als beeldend kunstenaar met een enorm engagement smacht hij naar vrijheid voor iedereen om al het mooie dat de wereld te bieden heeft liefdevol tot zich te kunnen nemen. Slavko’s kunst was eerder te bewonderen tijdens vele en grote exposities over de hele wereld.

Info + bron: https://cultura-nova.nl/voorstellingen/slavko-dujic-ontmoet-hardy-mertens/

Na Cultura Nova is de expositie nog te zien van 6 september t/m 18 oktober op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur (andere tijden op afspraak), op zondag 11 september van 12.00-17.00 uur (open Monumentendag) en op zondag 18 en 25 september van 13.00-16.00 uur.

Image