Nieuwe start

Nederland gaat langzaam weer open en dat geldt ook voor Werkplaats K. In juli komen de kunstenaars voor het eerst weer bij elkaar om te kijken hoe we de draad weer op gaan pakken.


Things happen, you know #1
Dat stond de afgelopen tijd te lezen als je  binnenkwam. 
Er overkomen ons nu eenmaal dingen waar we weinig controle over hebben.
Als kunstenaar kan het fijn zijn om ergens naartoe te werken – een tentoonstelling, een voorstelling, een opdracht of cursus. Gebrek daaraan, in een tijd dat je ook nog eens helemaal op jezelf teruggeworpen bent, kan best een verlammend effect opleveren. Maar het gaf ook ruimte om te reflecteren en over nieuwe zaken na te denken.

Things happen, you know #2 
Maar ook: ‘Er gebeurt hier van alles weet je!’
Een aantal kunstenaars zijn met mooi werk met en interessante opdrachten bezig. En last but least, we hebben een heel stel nieuwe inwoners! Eerst trok begin 2020 Edwin Maas al in na een interne verhuizing.

Slavko Dujic ontvangt de sleutels van Daniëlle Posthumus
Jet Nuij in haar nieuwe atelier
Met wat klussen ontstaat een nieuwe cursusruimte en een atelier voor UTA Göbel-Groß

Daarna, konden we binnen een paar maanden tijd ook Slavko Dujić, UTA Göbel-Groß en Jet Nuij verwelkomen. Zij konden een atelier betrekken doordat Vazom na acht jaar weer terug kon naar hun oude stek in Flexiforum (voorheen de Campus).
Na wat interne verhuizingen (zo ging Daniëlle Posthumus naar een ruimere plek voor haar cursussen) en het nodige kluswerk ontstonden enkele nieuwe ruimtes. Ook is er een multifunctionele ruimte die anderen voor cursussen en bijeenkomsten gebruikt kan worden.

Begin 2020 vroegen we Boris Dielemans als nieuwe artist in residence bij ons aan de slag om werk te maken voor het vervolg op Multiply by Sharing X. Dat viel vanwege corona een beetje in net. Er was weinig activiteit in het gebouw. Niet echt de inspirerende omgeving die Werkplaats K wil zijn. Laat staan dat er sprake was van resultaten tentoonstellen. Het goede nieuws: Boris blijft nog even!

Last but not least: zij is niet echt nieuw in onze gemeenschap, maar Beate Corsten richtte ook een vrijgekomen ruimte in van waaruit zij Werkplaats K van een heel nieuwe community voorziet…

Wij zullen onze nieuwe kunstenaars de komende maanden uitlichten op deze website!