Werkplaats K sluit haar deuren.

Op 23 oktober verscheen een artikel in De Limburger over de boeiende expositie van Lizzie en Famke, maar ook over het einde van ons kunstenaarscollectief. Het weekend erna zal de slotexpositie plaatsvinden en sluit Werkplaats voorgoed haar deuren in de Elbereveldstraat 105 in Kerkrade-West.

Na 14 jaar heeft de gemeente Kerkrade de gebruiksovereenkomst met de kunstenaars opgezegd. Het gebouw zal ver bouwd worden tot bedrijfsverzamelgebouw. Het merendeel van de kunstenaars hebben een ander atelier in Parkstad gevonden. Jammer blijft evenwel dat de community Werkplaats K verdwijnt. Er is geen ruimte meer voorhanden voor exposities, cultuuractiviteiten of bijeenkomsten met buurtbewoners.

Het afscheid vieren de kunstenaars met een expositie in de leeggeruimde ateliers in het voormalige Sancta Maria-gebouw. De nam van de expositie is ‘Tussentijd’; een verwijzing naar wat was en wat wellicht komen gaat. Lees in dit artikel welk programma op 28 en 29 oktober plaats vindt in Werkplaats K. Graag willen wij persoonlijk afscheid van jou nemen als fan, bezoeker, collega-kunstenaar, ambtenaar, samenwerkingspartner, buurtgenoot, wethouder; kortom vriend van Werkplaats K!

Bron: De Limburger; 23 oktober 2023.