Expositie Ieder-Een

Kunstenaars Stams en Fijnaut exposeren in De Domijnen

In de portretkunst gaat het over de persoonlijkheid van de geportretteerde. In deze tentoonstelling gaan we dáár juist aan voorbij en zien we de mens op de eerste plaats vanuit een werelds perspectief. Want elk individu staat namelijk ook model voor een grote groep mensen. En die grote groep is weer één in het uitdragen van een universele waarde.

In deze tentoonstelling staan Museum of Humanity, Sidi El Karchi en het duo José Fijnaut / Maria Stams zij aan zij in het tonen van hun werk omtrent deze specifieke thematiek. Dit wordt aangevuld met een collectiepresentatie van zowel de kunstcollectie van de Gemeente Sittard-Geleen als het Erfgoed Archief.

Koppig Limburg

José Fijnaut en Maria Stams vormen een duo dat opereert onder de naam ‘Koppig Limburg’. Hun gemeenschappelijke project HeadLines bracht talloze bekende Limburgers naar hun atelier, wat steeds resulteerde in twee afzonderlijk geboetseerde koppen. Voor het eerst worden deze werken zonder naam of toenaam gepresenteerd. Al dragen ze in feite allemaal dezelfde naam: die van wereldburgers.

Voor meer info: klik hier.

Image