Werkplaats K helpt je de winter door: 10 januari

De ‘Comix Battle’ vond plaats op 20 december.

Koud in huis? Behoefte aan gezelschap?
De kunstenaars van Werkplaats K maken deze winter twee keer per maand een gezonde, zelfgemaakte soepmaaltijd met brood. De eerstvolgende editie is op dinsdag 10 januari om 18.00 uur. De deuren gaan vanaf 17.30 uur open.

Na afloop vindt de vertoning plaats van de korte film ‘Der Lauf Der Dinge’. Een verbazingwekkende art-film van het Zwitserse kunstenaarsduo Peter Fischli en David Weiss. (meer info hieronder).

Iedereen is welkom en de bijdrage is vanaf 0 euro. Wat je kunt missen dus of…gratis!
Aanmelden kan uiterlijk t/m 8 januari via deze inschrijflink.

Der Lauf der Dinge is een art-film uit 1987 van het Zwitserse kunstenaarsduo Peter Fischli en David Weiss.
Der Lauf der Dinge kan eigenlijk beschouwd worden als een combinatie van twee werken. Enerzijds bestaat de kettingreactie op zich, anderzijds bestaat de film.


Deze video toont in 29:45 minuten een reeks van kettingreacties waarin de meest onwaarschijnlijke combinaties van bewegingen en reacties de kijker fascineert. Aan de hand van Der Lauf der Dinge kan de fascinatie van de kunstenaars voor het concept TIJD afgeleid worden.
De reactie is vooral opgebouwd met herkenbare materialen zoals autobanden, ladders, stoelen, ballonnen, houten balken en planken die vlam vatten, omvervallen, smelten, exploderen enz. Fischli en Weiss maken gebruik van alle vormen van fysische en mechanische krachten en chemische principes in een creatie van hun eigen verbeelding. Ze laten zien hoe een systeem, bepaald door de mogelijkheden en beperkingen, stappen zet in de richting van zijn eigen vernietiging.
De kettingreactie, die grote invloeden kent van een soort Rube Goldbergmachine, is opgebouwd over een lengte van 20 tot 30 meter in een magazijn. De camerabediening werd gedaan door Pio Corradi. De film is opgebouwd met horizontale beelden waarbij de camera bijna altijd even snel beweegt ter hoogte van de reacties of iets hoger. Op het eerste gezicht lijkt de film in één take opgenomen te zijn.

(bron: Wikipedia).

Foto-impressie van de Soepavond op 20 december…

Meer dan 30 gasten lieten zich de soep goed smaken.
Nog maar ’n keer die heerlijke minestronesoep opscheppen…
Hilarische Comix Battle na afloop.

De volgende soepavonden vinden plaats op de volgende dinsdagavonden:
* 24 januari 2023; aansluitend vertrek van geïnteresseerden naar filmhuis De Spiegel in Heerlen, alwaar de documentaire ‘Slavko Dujic, leven voor de kunst‘ vertoond wordt.
* 7 februari 2013. Aansluitend amusante workshop Geheugentraining door Gady Mirtenbaum.
* 21 februari 2023 (carnavalsdinsdag!). Aansluitend dialectgedichten door Elly Pluijmen.
* 7 maart 2023. Nog geen programma bekend.
* 21 maart 2023. Nog geen programma bekend.